Laboratorie

Hos Vetek hittar du ett stort utbud av laboratorievågar - alltid med fri frakt och snabb leverans. Här finns flera prisvärda vågar för dig som letar efter laborationsutrustning. Laborationsvågen delas upp analys- och precisionsvågar, och utgör en central del av laboratoriet. De är grundläggande för ett framgångsrikt och effektivt arbete. Med våra laboratorievågar kan du känna dig trygg när du väger vätskor och prover - vi har 20 års erfarenhet och djup kunskap. Surfa igenom vårt stora utbud av både precisions- och analysvågar idag.


Mer info ↴

 

Vad är en laboratorievåg?

Labvågen är en lika viktig del i laboratoriet som kniven är i köket – eller köksvågen, för den delen. I en laboratoriemiljö krävs ofta exakta mängder för att få ett både korrekt och pålitligt resultat, och många gånger handlar det om enheter som är för små för det mänskliga ögat. Det är här labvågen kommer in. Med den mäter du massan av ett föremål som kan bestå av allt från en bägare full av vätska till det minsta lilla korn. Du behöver inte lita på att du eller dina medarbetare ser rätt, utan vågen berättar exakt hur mycket som finns på den i både gram, milligram och även mikrogram om det skulle behövas.

Det finns en hel del olika sorters laboratorievågar som alla har sitt eget område där de passar extra bra. Analysvågar hjälper dig att sammanställa resultat och data medan precisionsvågar kan väga det allra, allra minsta. En del labvågar minimerar externa störningsmoment som vibrationer och damm, andra är smidiga att ta med sig på fältarbete. Det de har gemensamt är att de ger bäst resultat om de används på rätt sätt, så det gäller att veta vad labvågen ska användas till innan den köps in.

Den första frågan du bör ställa dig är vad det är som ska vägas, och hur mycket. När du vet vilken noggrannhet som behövs är det dags att se över miljön. Ska vågen användas på fabriksgolvet eller i steril sjukhusmiljö? Håller temperaturen sig jämn, behövs skydd från vind och oväsen? Andra viktiga frågor inkluderar vem som ska använda vågen, och hur ofta. 

Ett viktigt element som skiljer laboratorievågar åt är vilken sorts sensor de är utrustade med. En del använder sig av töjningsmätare och för högre noggrannhet finns sensorer som är baserade på elektromagnetism. Ingen fara om det verkar krångligt – vi hjälper dig gärna!

Användningsområden för labvågar

Alla sorters lab har stor nytta av laboratorievågar, vare sig det handlar om kemi, fysik, medicin, biologi, eller något helt annat. De kan användas till i stort vad som helst som kräver noggrannhet och pålitlighet, inte minst till experiment och medicindoser. Vägning är ofta mer precist än andra mätningssätt, vilket gör att labvågar har lika stor plats både i laboratorier i världsklass som på högstadiet och allt däremellan. Veterinärer, forskare, sjukhuspersonal och lärare är bara några få exempel på yrken där vågen är ett av de mest välanvända instrumenten.

Även utanför laboratorier och forskningsvärlden finns många användningsområden för stabila och exakta vågar. Industrier som textil och papper har stor nytta av vågarna och kontrollerar allt från produktkvalité till arbetsmiljö och säkerhet med deras hjälp, och även inom matlagning behövs precisa volymer. Andra områden inkluderar juvelerare, elektronik och detaljhandel och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad labvågar kan användas till.

Funktioner

Funktioner finns det nästan lika många som det finns labvågar och nya tillkommer hela tiden. Även om en del kräver viss utbildning så är de allra flesta lätta att använda och gör ofta jobbet åt dig. Tydliga skärmar bidrar till användarvänligheten och många vågar kommer med uttag för USB och RS232 för överföring av information till andra enheter. Det finns även räknefunktioner och procentvägning bland mycket annat. Ofta kan du välja mellan flera enheter där gram och kilogram samsas med ounce, pound, grain och pennyweight och även karat och Newton. Den viktiga kalibreringen är antingen extern eller intern och en del vågar kan även själva reglera temperaturen medan andra har automatisk avstängning som sparar på batteriet. Många kommer med olika sorters skydd i glas eller plast och har krokar för vägning under vågen. En del har justerbara fötter och andra säger till och med till när de används fel!

Noggrannheter

Noggrannhet, dvs hur mycket en våg kan visa för mycket eller för lite, är något vi ser allvarligt på – en labvåg som inte går att lita på har ju inte mycket värde! Därför har vi sett till att våra vågar är precis så noggranna som de behöver vara. En del har en noggrannhet på flera gram, andra på tiondels- eller hundradels gram medan våra precisionsvågar kan komma ända ner till 0,01 mg. Vare sig du är ute efter 1 g, 0,1 g, 0,01 g eller 1 mg så har vi vågen som passar just dig och dina önskemål och behov.

Portabla vågar för laboratorium (pocketvågar)

Ibland behöver vägning ske utanför labbet, och om du ofta är ute i fält så vet du redan att det är en pocketvåg du vill ha. De är inte bara lätta att transportera utan är också gjorda för att tåla både stötar och smuts och, bäst av allt, många har hög noggrannhet!

Varumärken

Vi har jobbat flitigt för att hitta varumärken att samarbeta med vars produkter både har hög kvalité och är prisvärda – så att du slipper! Vi erbjuder vågar från AEG, Omron, Mettler, Ohaus, Radwag och Kern som alla ligger i framkant när det gäller laboratorievågar och har något som passar dig vare sig du är ute efter riktigt hög noggrannhet eller ett billigare alternativ. Hittar du inte varumärket du är ute efter så kan du alltid fråga oss, vi beställer gärna in produkter vid visat intresse. Som grädde på moset har vi på Vetek dessutom våra alldeles egna vågar!

Produktgrupper

Mätinstrument

Pocketvågar för laboratorie

Precisionsvågar

Ange din E-postadress eller telefonnummer så kontaktar vi dig
Ni kan ringa, faxa eller maila er order och vi kan givetvis fakturera på 30 dagar netto om ni önskar det!
access_time Beställ innan kl 11.00
så skickar vi din leverans samma dag!
phone Ring till oss! 0176-20 89 20
Öppettider 8-17 vardagar
shopping_cart