Jag beställer som företag. Visar priser exkl. moms. Ändra
24 Artiklar

Mikroskop OBN med Phase contrast, Trinokulär

Mikroskop OBN med transmitted light, Trinokulär

Mikroskop OCM Inverse, Trinokulär
Mikroskop

Mikroskop OCM Inverse, Trinokulär

Artikelnr: OCM 161
45 490 kr

Mikroskop OPO Polarising, Trinokulär
Mikroskop

Mikroskop OPO Polarising, Trinokulär

Artikelnr: OPO 185
68 890 kr

Mikroskopkamera tablet ODC-2, 5 MP, 1/2,5"

Stereo mikroskop set OZM-95, Binokulär
Mikroskop

Stereo mikroskop set OZM-95, Binokulär

Artikelnr: OZM 952
20 990 kr

Stereo zoom mikroskop OZM-5, Trinokulär

Videomikroskop OIV-6 med autofokus
Mikroskop

Videomikroskop OIV-6 med autofokus

Artikelnr: OIV 656
64 590 kr


Mikroskop

Ett mikroskop används för att se små saker tydligt och används inom verksamheter såsom laboratorier, sjukhus och tandläkarkliniker. Även skolor och utbildningsföretag kan ha behov av bra mikroskop i utbildande syfte. Vi erbjuder högkvalitativa mikroskop för alla typer av verksamheter.

Hos Vetek hittar du ett stort antal mikroskop som uppfyller alla behov du kan tänkas ha såväl hemma som på jobbet. Du kan även köpa olika tillbehör till ditt mikroskop som till exempel extra objektiv och rengöringskit. Det är viktigt att ha ett kraftfullt mikroskop som förstorar in i minsta detalj för att du tydligt ska se det du undersöker.

Olika typer av mikroskop att köpa

Ett binokulärt stereo zoom mikroskop kan användas för att upptäcka parasiter inom exempelvis zoologi och sjukvård. De har olika kapacitet för förstoring, till exempel 7,5x/4,5x, vilket gör det möjligt för dig att få en tydlig bild av det du förstorar. Det finns även trinokulära mikroskop att välja bland.

Mikroskopen kan vara utrustade med ställbara pelare så att du kan ställa in höjden för att kunna arbeta på ett ergonomiskt sätt. Det finns varianter med mekaniskt stativ samt modeller i pelartyp. Vissa modeller ger dig även möjlighet att avlägsna mikroskophuvudet för att integrera det i andra system, som exempelvis modulära stativ.

Varierande storlekar på mikroskop

Storleken på synfältets diameter varierar och innan du väljer mikroskop bör du tänka igenom vilken storlek du är i behov av. Synfälten kan till exempel ha en diameter på 20 eller 28,6 mm. Du hittar enkelt ett passande mikroskop i vårt utbud eftersom du kan välja mellan olika synfältsstorlekar, belysningsalternativ och om du vill ha en binokulär eller trinokulär variant.

Bra mikroskop från betrodda varumärken

Vetek har lång erfarenhet av att erbjuda allt inom vägning och mätning av olika slag, däribland mikroskop. Vårt fokus ligger på att erbjuda högkvalitativa produkter och bra service till alla våra kunder. De mikroskop du hittar hos oss kommer från välkända varumärken så som Kern, för att du alltid ska kunna lita på att du får hållbara hjälpmedel.

Användningsområden för mikroskop

Innan du granskar någonting i ett mikroskop lägger du det på ett objektglas och täcker det sedan med ett täckglas. Det kan även användas på andra sätt beroende på vad som ska förstoras. Ett användningsområde där mikroskopet är essentiellt är inom in vitro-fertilisering (IVF). Äggen granskas i mikroskopet för att de bästa ska hittas och även mannens spermier kontrolleras i mikroskop. På så sätt kan de bästa äggen och spermierna skiljas ut för en lyckad befruktning.

Ett annat område där ett mikroskop kan komma väl till pass är vid monterings- och reparationsstationer inom exempelvis elektronikindustri. En del komponenter är så små att de kan vara svåra att se utan förstoring. Ett mikroskop är utrustat med skarp belysning för att det ska vara enkelt att se. Vanligtvis är det LED-belysning som används, vilket är hållbart och strömsnålt.

Tillbehör till mikroskopet

Om du väljer att ytterligare utrusta ditt mikroskop får du ett bredare användningsområde och ett tillbehör många tycker om är en mikroskopkamera. Du kopplar in den med en kameraadapter och kan sedan se det du förstorar på en skärm. Kameror är också idealiska för krävande applikationer som faskontrakt, mörkfält och för fluorescensapplikationer.

Du kanske även behöver tillbehör såsom olika okular, ytterbelysningar eller extra objektiv, allt sådant hittar du hos oss på Vetek. När du köper ett mikroskop ingår alltid ögonkoppar, dammskydd och bruksanvisningar på flera språk.

Köp ett högkvalitativt mikroskop från oss

I verksamheter där du sitter och tittar på prover i mikroskopet under stora delar av dagen är det viktigt att det är ergonomiskt. Modellerna du hittar hos oss är bekväma att använda tack vare sin höga komfortnivå och stabilitet.

Filters Meny 0
Top