Jag beställer som företag. Visar priser exkl. moms. Ändra
439 Artiklar

Analysvåg Kern ABJ 120g/1mg.
Analysvågar

Analysvåg Kern ABJ 120g/1mg.

Artikelnr: ABJ 120-4NM
Från: 15 990 kr

Analysvåg Kern ABJ 220g/1mg
Analysvågar

Analysvåg Kern ABJ 220g/1mg

Artikelnr: ABJ 220-4NM
Från: 15 990 kr

Analysvåg Kern ABJ 320g/1mg
Analysvågar

Analysvåg Kern ABJ 320g/1mg

Artikelnr: ABJ 320-4NM
Från: 15 990 kr

Analysvåg Kern ABJ 82g/1mg
Analysvågar

Analysvåg Kern ABJ 82g/1mg

Artikelnr: ABJ 80-4NM
Från: 15 990 kr

Analysvåg Radwag Ellipsis, 82g/0,01mg. 220g/0,1mg.

Bordsvåg i världsklass 60kg/1g. Ohaus Ranger 7000. 377x311mm.

Bordsvåg Radwag WLY 6kg/0,1g. 300x300mm. Touchscreen.

Mikroanalysvåg Radwag MYA.5Y.P, 21g/0,001mg

Precisionsvåg 15,1kg/0,01g. Intern kal. Radwag

Precisionsvåg Dini HLD 1500g/0,02g
Bordsvågar

Precisionsvåg Dini HLD 1500g/0,02g

Artikelnr: HLD1500
4 750 kr

Precisionsvåg Dini HLD 3000g/0,05g

Populär Precisionsvåg EMB Kern 200g/0,001g
Brevvågar

Precisionsvåg EMB Kern 200g/0,001g

Artikelnr: EMB 200-3
Från: 800 kr

Ultra mikroanalysvåg Radwag UYA 2,1g/0,0001mg.

Ultra mikroanalysvåg Radwag UYA.5Y.F, 2,1g/0,0001mg


Precisionsvågar

Vetek har ett stort utbud av exakta precisionsvågar. Här samlas våra vågar för yttersta precision, med förmågan att väga med enorm noggrannhet. Surfa runt bland hållbara, exakta och prisvänliga vågar från vårt egna utbud och andra tillverkare. När du köper ingår alltid fri frakt och levererar din precisionsvåg snabbt.

Vi kan erbjuda IQ/OQ/PQ Validation på vågarna vi säljer. Kontakta oss gärna om ni önskar prisförslag på det.

Vad är en precisionsvåg?

Precisionsvågar är en typ av laboratorievågar som fungerar utmärkt att använda i labbet men som också har sin plats och gör mycket nytta i andra miljöer. Labvågar, och framför allt precisionsvågar, används när du behöver få fram en så exakt vikt som möjligt, beroende på vad det är du väger. Det finns vågar som inte har särskilt hög noggrannhet medan en del analysvågar, t ex, kan känna av delar av både milli- och mikrogram. Den användbara precisionsvågen har stor kapacitetsbredd och hamnar någonstans mittemellan.

Bredden gör att du utan problem kan hitta en precisionsvåg som felfritt utför sitt jobb i nästan vilken omgivning som helst. De klarar av skillnader i temperatur och luftdrag, och är ofta tåliga mot stötar och vibrationer. Det finns precisionsvågar som utan problem kan väga tunga material och föremål – men det kan väl många olika vågar? Ja, men inte alla klarar av att ge dig resultat som inte bara är noggranna utan även kan användas i vetenskapliga sammanhang, och det är här som precisionsvågen är som bäst.

Om du funderar på att kanske köpa in flera sorters vågar till din organisation eller ditt företag eftersom att ni har behov av en rad olika sorters funktioner gör du alldeles rätt i att leta bland våra precisionsvågar. Chansen är stor att du kan hitta allt du behöver i en och samma våg vare sig du kommer befinna dig ute i fabriken eller i en guldsmedsbutik – eller både och!

Ofta läggs en hel del tid ner på förberedelser och provtagningar innan själva vägningen och då är det viktigt att kunna lita på resultatet och ha en pålitlig våg. Tid är pengar, för att inte tala om tålamod, och speciellt utanför labbet kan det vara guld värt att inte behöva försäkra sig om att varje aspekt av omgivningen är idealisk. Hur gör man det? Med en precisionsvåg, förstås!

Användningsområden för precisionsvågar

Du lär knappast ha missat att precisionsvågar kan användas inom en stor variation av områden, men visst finns det några exempel där de är extra populära och effektiva. Inom medicin och läkemedelsindustrin hittar du en precisionsvåg i nästan vartenda labb, inte särskilt konstigt med tanke på hur bra de är för att väga allt från större mängder vätskor till exakta doser och utrustning. Även kosmetika med dess små volymer använder sig av precisionsvågar, inte minst för att många är precisa nog för att få använda vikten på produkter som säljs i detaljhandeln.

Eftersom att precisionsvågar kombinerar hög noggrannhet med både robusthet och tålighet passar de utmärkt på fabriksgolvet bland damm och oljud och den höga kapaciteten gör precisionsvågen till en favorit på byggarbetsplatser. Även lärare föredrar ofta precisionsvågar just för tåligheten och möjligheten att stapla dem. Smyckesbranschen kräver också exakta siffror i olika miljöer, så även här har precisionsvågen sin plats.

Funktioner

Det finns en hel uppsjö av funktioner att välja mellan när du letar precisionsvåg, men de är ändå lätta att använda så oroa dig inte! Som du vet så klarar de både drag och olika temperaturer, från 5-10 upp till 35-40 grader. Användarvänligheten till trots klarar många precisionsvågar att analysera och förvara en hel del data och har räknefunktioner, procentvägning samt filter och intervallvägning. De är ofta programmerbara och kan spara både användare och produkter – med login så ingen obehörig kan ändra dina inställningar.

När du har din data färdigräknad och sparad är det lätt som en plätt att föra över informationen till andra enheter: de precisionsvågar som inte har Wi-Fi kommer med uttag för USB eller RS232. En del har krokar på undersidan så att du kan väga material och föremål som har ovanliga former och många har pekskärm och bakgrundsbelysning. Välj mellan olika mätenheter, skydd, och tillbehör – fråga gärna oss om hjälp!

Olika noggrannheter

Vi har precisionsvågar med alla kapaciteter och noggrannheter som du kan tänka dig, så det är bara din fantasi – och budget! – som sätter gränserna. Som regel kan sägas att dessa egenskaper går hand i hand där en hög kapacitet innebär en lite lägre noggrannhet. Behöver du väga större material eller tunga föremål har vi vågar som klarar upp till 2000 kg med en noggrannhet på 20 g medan andra har en kapacitet på 150 kg/1 g. Är det mindre prover och mängder du arbetar med så finns det så klart precisionsvågar för även det ändamålet. Väger du fortfarande i kg har vi allt från 16 kg/0,1 g till 1 kg/0,001 g och en del vågar är även noggrannare vid lägre vikter, t ex upp till 200 g/0,001 g för att sedan ändå klara av 2000 g/0,01 g. Du kan även hitta precisionsvågar med noggrannheter på 1 mg och 0,1 mg ända ner till 0,01 mg!

Portabla varianter

De flesta av de tåliga precisionsvågarna är relativt lätta att flytta runt, men visst finns det de som passar extra bra att ta med sig. De portabla varianterna kommer förutom med många av de vanliga funktionerna ofta med extra batterier och transportlås och är lika bra och lätta att använda.

Inom produktkategorin finner du:

  • Fukthaltsvågar
  • Precisionsvågar/ labvågar
  • Labvågar, upp till 220 gram
  • Precisionsvågar, 100 g-2 kilo
  • Precisionsvågar, 10 kg-60 kilo
  • Precisionsvågar 2 kg-10 kilo
  • Kompakta precisionsvågar kompakta
  • Tillbehör

Ta kontakt med oss för närmare information

Köp precisionsvågen hos oss på Vetek om du vill ha exakta resultat – in i minsta milligram. Vårt utbud finns att tillgå i en rad olika varianter och kapaciteter. 

Att beställa av oss ska vara enkelt. Därför kan du alltid faxa, maila eller ringa in din order. Självklart kan vi också fakturera på 30 dagar netto om du skulle önskar det.

För närmare information om vårt sortiment rekommenderar vi att du börjar med att bekanta dig med produktguiden. Skulle du ha vidare funderingar och önskar närmare information, så är du naturligtvis varmt välkommen att ta kontakt med vår eminenta personal. Av dem får du snabb hjälp och personlig rådgivning.

Filters Meny 0
Top