Jag beställer som företag. Visar priser exkl. moms. Ändra
28 Artiklar

Tjockleksmätare handhållen Sauter TO-EE
Mätinstrument

Tjockleksmätare handhållen Sauter TO-EE

Artikelnr: TO 100-0.01EE
19 690 kr

Tjockleksmätare till vägg Sauter TD-US. Mätområde 1–225 mm


Skikttjockleksmätare

En skikttjockleksmätare används för att mäta tjockleken på en beläggning eller på en yta. Underlaget under beläggningen eller ytan kan vara av flera olika material som exempelvis glas, plexiglas, järnhaltiga metaller och icke-järnmetaller.

En skikttjockleksmätare är ett vanligt verktyg att använda för exempelvis pulverlackering. Mätarens uppgift är att se till att lacken blir applicerad i rätt tjocklek. Blir det för mycket lack kan färgen ha svårt att fästa och börja släppa. Det kan i sin tur leda till att materialet börjar rosta eftersom lacken inte täcker och skyddar som den ska.

 

Förutom skydd mot rost så påverkar lackens tjocklek även hur flexibel och stöttålig produkten är. En skikttjockleksmätare passar även bra för att kontrollera styrkan hos beläggningar som exempelvis emalj, polytetrafluoreten och zink. Du kan också använda mätaren för att kontrollera hur färgskiktet är på en målad yta.

Mätobjekt och noggrannhet

I vårt utbud hittar du flera modeller av skikttjockleksmätare. Vi har mätare som är till för väggar och andra stora objekt som bland annat kan vara av gjutjärn, aluminium, koppar, plexiglas och glas. Du hittar även mätare för icke-magnetiska beläggningar som exempelvis passar bilindustrin. Standard för mätarnas noggrannhet ligger på 3-6 % beroende på vilken modell du använder.

Behöver du högre precision har vi modeller med off-accur teknik som ger dig en noggrannhet på så lite som 1 %. Många av våra skikttjockleksmätare har minne för flera mätvärden vilket gör att du enkelt får värden för min, max och genomsnitt. Mätarna har även valbara mätenheter som låter dig välja om du vill se resultatet i millimeter eller tum, perfekt för att du ska kunna anpassa enheten efter din verksamhet.

Tillbehör

Hos oss hittar du även ett brett sortiment av tillbehör till våra skikttjockleksmätare. Vi har bland annat externa sensorer för svåråtkomliga ställen, ultraljudskontaktgel och material för kalibrering. Du hittar även dataöverföringsprogram och transportväskor som gör det enkelt och smidigt att ha med sig mätaren.

Filters Meny 0
Top