Jag beställer som företag. Visar priser exkl. moms. Ändra

Visar /
Mätare för att testa guld

När du behöver testa om ett mynt, smycke eller ett annat föremål består av rent guld finns det ett antal metoder för guldtestning. Vissa metoder säkrare än andra. Jobbar du exempelvis professionellt med guld, eller handlar mycket med guld, bör du använda ett instrument som mäter om ett objekt är av guld. Det finns apparater som kan kalibreras efter hur rent guld det ska vara för att kunna upptäcka förfalskningar. Vetek har ett professionellt mätinstrument, med vilket du snabbt, enkelt och med säkerhet testar föremål för att ta reda på om de är tillverkade av guld eller inte.

Varför ska du göra ett guldtest?

Som guldhandlare är det viktigt att du kan vara säker på att det du köper och säljer är äkta. Även erfarna guldhandlare vet att det är mycket svårt att avgöra om något är äkta guld. Som köpare vet du om riskerna att bli lurad. För att med säkerhet veta att det du säljer eller köper är guld bör du alltid använda ett högkvalitativt mätinstrument. Det är en billig försäkring att alltid testa guld för att skydda både säljare och köpare från falska produkter. När du genomför ett guldtest blir det dessutom enklare att bestämma ett pris på guldföremålet.

Olika metoder för att testa guld

Med till exempel vissa typer av syror är det möjligt att testa hur materialet reagerar när det kommer i kontakt med syran. Guldpläterade föremål ger dessvärre ett falskt positivt svar på den här typen av test. Det krävs att sådana föremål borras eller förstörs för att med säkerhet kunna testa äktheten hos föremålet. För att säkrare kunna avgöra guldets äkthet utan att förstöra föremålet finns det effektiva mätare som läser av föremålet.

Mätare för guld och silver

De metoder som idag används med ultraljudsmätare för att testa guld och silver är säkra och tillförlitliga. Vetek saluför en mätare som snabbt utför ett äkta guld test i vilken situation som helst. Denna typ av guldtestning låter dig avgöra om föremålet är av äkta guld eller om det är guldpläterat. Guldmätarna från Vetek har många avancerade funktioner. De kan också visa annan viktig information som till exempel tjocklek, rekommenderat guldpris och liknande.

Så fungerar guldmätaren

Det här mätinstrumentet sänder ut ultraljudsvågor som tränger in i ditt föremål och läser av föremålet snabbt och med hög precision. Programvaran i mätaren analyserar informationen från ultraljudsvågorna och visar sedan resultatet på skärmen. Instrumentet klarar även av att kompensera för tillsatser i guldet, exempelvis silver eller koppar.

Användarvänlig guldmätare

Den här typen av guldtestare är extra användarvänlig eftersom den har stora tydliga knappar. Beroende på vilken modell du väljer finns det även olika inbyggda funktioner och all information står tydligt förklarat i den medföljande manualen. Behöver du skriva ut mätresultaten går det också bra eftersom programvaran har stöd för det. Mätaren lagrar i tillägg alla mätvärden i sitt internminne. Det finns även en rad olika tillbehör för dig som behöver testa udda eller extra tunna föremål. Det medföljer också en basplatta för kalibrering av mätaren samt en hård förvaringsväska.

Fördelar med en guldmätare

En stor fördel med dessa mätare är hur effektiva och exakta de är. Andra metoder, inklusive syra- och skraptest, lämnar alltid skador på föremålet, vilket kan förstöra eller sänka värdet. När du har flera olika föremål som behöver testas samtidigt är dessa mätare idealiska eftersom de mäter snabbt och du har möjlighet att skriva ut mätresultatet för att visa en eventuell kund.

När du investerar i en guldtestare från Vetek får du som säljare möjlighet att ta fram ett bra underlag för att förhandla om priset för det du säljer eller köper.

Filters Meny 0
Top