Jag beställer som företag. Visar priser exkl. moms. Ändra
34 Artiklar

Analog refraktometer Kern ORA-B, Brix, Sugar


Refraktometer

Till mätningar av kemiska vätskor används en refraktometer. Bland annat hos verkstäder och alltmer inom industrier som tillverkar exempelvis solpaneler. Exempelvis är lågt frostskydd i en bil ett problem och för att kunna kontrollera det använder mekaniker en refraktometer.

Med Veteks klara refraktometrar kan du se brytningsindex för olika vätskor. Du kan med fördel använda en analog refraktometer från Vetek, där du har flera vågor att välja mellan och klara tunna linjer. Enkelheten att använda dem är oöverträffad.

 

Det finns både analoga och digitala enheter. Vilken du bör använda beror på ditt arbetsområde. Det är viktigt att en refraktometer alltid innehåller högkvalitativ optik för exakta mätningar.

Analoga modeller

Mäter du till exempel koncentrationen i glykol är en analog refraktometer ett bra val. När du som mekaniker får in bilar på hösten eller om du har jordbruksmaskiner kan du med fördel använda en analog refraktometer för spolarvätska, batterivätska och glykolen. Den är även lämplig för att mäta koncentrationen av urea.

Om ditt företag arbetar med termisk värme är en analog modell ett bra val för att kontrollera salthalten i både avkylt och uppvärmt tillstånd. Arbetar ditt företag istället med solpaneler kan du med en analog refraktometer i fickan enkelt och smidigt kontrollera frostskyddet.

Digitala modeller

Vetek erbjuder även digitala modeller som är praktiska för att mäta urea eller frostskyddet i solpaneler. Med hjälp av en pipett suger du upp provet och lägger ett par droppar i enheten. En digital refraktometer är mycket exakt och den kommer dessutom redan kalibrerad för att kunna användas omgående. Refraktometern kan dessutom hantera temperaturskillnader bra, vilket är en fördel vid hastiga temperaturändringar vid arbete utomhus.

Hos oss på Vetek kan du enkelt hitta rätt modell beroende på vilket användningsområde du behöver den för. Behöver du hantera olika temperaturer i proverna är Veteks refraktometrar särskilt lämpliga och bör vara det första valet för dig.

Filters Meny 0
Top