Analysvågar

Analysvågar

På Vetek erbjuder vi ett brett utbud av analysvågar i hög kvalité. Tack vare sin extrema känslighet och precision, kan analysvågarna väga i mikrogram. Här kan du välja bland flera analysvågar för att hitta den som passar dig bäst. Hos Vetek kan du alltid känna dig trygg. Med 20 års erfarenhet, djup kunskap och stort engagemang hjälper vi dig med alla frågor om ditt köp. Här får du alltid fri frakt och snabb leverans.

Vad är en analysvåg?

Där andra vågar går bet och inte klarar av att väga så smått som du vill kliver analysvågen in och räddar dagen. Dess nästan mikroskopiska noggrannhet kan känna av extremt små skillnader i vikt, vilket är alldeles nödvändigt i en del branscher för att få det resultat du behöver för att kunna använda dig av mätningen. Hur hög noggrannhet kan du då få i en analysvåg? En del klarar 1 mg, men du kan även komma ner till svindlande 0,0001 mg.

Analysvågar är så känsliga att minsta lilla drag eller vibration kan påverka resultatet och för att lösa det problemet kommer de med skydd och höljen som garanterat tar bort externa störningsmoment. Detta gör också att de behöver kalibreras ofta, men det är varken svårt eller tar lång tid och kan ske både externt och internt. Det finns både mekaniska och elektroniska analysvågar till test och prover av olika slag – båda fungerar alldeles utmärkt.

Användningsområden för analysvågar

Till skillnad från precisionsvågar som kan användas från laboratoriet till byggbranschen har analysvågen mer specifika användningsområden och lämnar därmed sällan labbet. Förmågan att väga så smått gör den både populär och nödvändig för laboratorier där kemiska analyser och forskning utförs. Även inom läkemedelsindustrin har analysvågen en viktig roll, inte minst för att det är så lätt att väga piller och vätskor med den. Förutom massa klarar vågarna av att mäta ett ämnes densitet och det går dessutom utmärkt att använda procentvägningen till olika formler. Glöm bara inte bort att analysvågar är bäst i test när proverna håller rumstemperatur.

Funktioner

Analysvågar har en hel del smarta funktioner som gör dem i stort sett ovärderliga i labbet. De har räknefunktioner och klarar både dynamisk och procentvägning, och kan lägga ihop många olika mätningar som totalt långt överskrider vågens kapacitet. De kan även fylla i relevant information i formulär så att du kan fokusera på jobbet och inte bry dig om pappersarbetet, vilket kan vara guld värt om du följer GLP/ISO. Datan för du sedan över till andra enheter med hjälp av uttag för USB och RS232 eller speciell mjukvara. Många vågar har flera språk att välja mellan – perfekt inom utbildning eller i stora labb!

Olika noggrannheter

Precisionsvågar och andra labvågar i all ära, men det är analysvågen som är den riktiga finliraren inom vågsläktet, perfekt för den som söker en noggrannhet på 1 mg eller mindre. Hög noggrannhet innebär lägre kapacitet, men glöm inte att du kan lägga ihop mätningar för en större totalvikt. Hos oss kan du hitta analysvågar med en kapacitet på 220 g och en noggrannhet på 0,1 mg, och även ner till 21 g/0,001 mg och 0,8 g/0,001 mg. Om det är ännu mindre prover och materialbitar du arbetar med finns alltid våra mikroanalysvågar med kapacitet på 2,1 g och noggrannhet på 0,0001 mg!

Portabla varianter

Analysvågar är så pass känsliga att vi rekommenderar att flytta dem så lite som möjligt. Efter transport behöver de kalibreras, och de fungerar allra bäst i en miljö utan för många externa störningsmoment. Därför finns det väldigt få portabla analysvågar – men du kan alltid skaffa ett antivibrationsbord för en stökigare omgivning.

Våra varumärken

Vi har valt att samarbeta med varumärken som precis som vi lägger stor tyngd på kvalité, hållbarhet och pålitlighet. När det gäller analysvågar kommer du främst att hitta varumärket Ohaus, men vi kan även erbjuda produkter från både Kern och Radwag. Du kan också hitta både AEG, Omron och Mettler och om det finns ett varumärken som du saknar köper vi gärna in deras produkter, fråga oss gärna! Då kan vi även berätta om Veteks egentillverkade vågar som vi lagt ner vår själ i att ta fram och producera. Vi ser fram emot att få höra vad du tycker om dem!

Produktgrupper

Analysvågar 0 g - 200 g

Analysvågar 200 g - 2 kg

Ange din E-postadress eller telefonnummer så kontaktar vi dig
Ni kan ringa, faxa eller maila er order och vi kan givetvis fakturera på 30 dagar netto om ni önskar det!
access_time Beställ innan kl 11.00
så skickar vi din leverans samma dag!
phone Ring till oss! 0176-20 89 20
Öppettider 8-17 vardagar
shopping_cart