Momentmätning

Hos oss på Vetek hittar du momentmätning, kraft och dynamometer i många varianter. Om du använder momentverktyg vet du förmodligen att krävande applikationer ställer höga krav vad gäller verktygens noggrannhet. Därför är kontinuerlig kontroll och kalibrering viktigt. En vanlig rekommendation är att man ska kalibrera momentverktyg minst en gång per år, men med vårt produktutbud inom momentmätning är det möjligt att genomföra detta på egen hand utefter behov.

Denna typ av kontroll är viktig för att kvalitetssäkra skruvförband. Det är vanligt att företag som använder många momentverktyg skickar iväg sina verktyg till externa aktörer som hjälper dem med kontrollmätning. Nackdelen med det är att dessa kontroller många gånger innebär att de får stå utan sina momentverktyg under en lång tid. Vilket i sin tur även kan bli kostsamt.

Mer info ↴

Inom kategorin för momentmätning faller:

  • Momentgivare
  • Momentinstrument
  • Kompletta momentmätare

Vad är skillnaden på en dynamometer och en lastcell?

När man talar om momentmätning, så brukar man ofta tala om även kraftmätning och dynamometrar. Den största skillnaden mellan en dynamometer och en lastcell är att dynamometern är optimerad för snabba dynamiska förlopp. Den är också specificerad med högsta noggrannhet när lasten roterar runt sin egen axel.

Hos oss hittar du effektiva instrument inom momentmätning. Vill du veta mer om våra produkter och deras egenskaper? Vänd dig då till vår skickliga personal i supporten för personligt köpråd. De svarar på dina frågor och berättar gärna mer som förhoppningsvis underlättar för dig.

Det är oss på Vetek du ska vända dig till när du eftersöker marknadens bästa alternativ av momentmätare som ger exakta resultat in i minsta detalj – varje gång.

Produktgrupper

Momentgivare

Momentinstrument

Momentmätare kompletta

Momentgivare tillbehör

Ange din E-postadress eller telefonnummer så kontaktar vi dig
Ni kan ringa, faxa eller maila er order och vi kan givetvis fakturera på 30 dagar netto om ni önskar det!
access_time Beställ innan kl 11.00
så skickar vi din leverans samma dag!
phone Ring till oss! 0176-20 89 20
Öppettider 8-17 vardagar
shopping_cart