Medicinsk laser för behandling av muskler, leder och senor.

Artikelnr MIDCARE 904
Pris 12 600 kr exkl. moms
Leasing
(för svenska företag)
Lagerstatus 4-8 dagar
Köp

Varumärke:

Produktinformation

Medicinsk laser för behandling av muskler, leder och senor.

MIDCARE 904 är en medicinsk laser avsedd för behandling av muskler, leder och senor. MIDCARE har utvecklats specifikt för att möta kraven för säker användning vid självbehandling i patientens hem (Home Care). Laserutstrålningen startar endast då den appliceras med ett lätt tryck i kontakt med huden. Lasern är designad för att vara ergonomisk vid självbehandling med ett flertal olika greppmöjligheter och det vinklade framstycket har tagits fram för att underlätta behandling av olika delar av kroppen.

Specifikationer

 • VÅGLÄNGD: 904 nm
 • STRÅLTYP: Infraröd
 • ANTAL LASERDIODER: 2
 • MEDELUTEFFEKT: 2 x 30 mW
 • TOTAL UTEFFEKT: 60 mW
 • PULSTOPPEFFEKT: 25 000 mW
 • STRÅLFORM: Divergent
 • BATTERITID: 3 timmar
 • BATTERI: 6 st LR03 AAA 1,5 V
 • LASERKLASS: 1

FUNKTIONER OCH EGENSKAPER

MIDCARE har utvecklats specifikt för att möta kraven för säker användning vid självbehandling i patientens hem (Home Care). Laserutstrålningen startar endast då den appliceras med ett lätt tryck i kontakt med huden. Lasern är designad för att vara ergonomisk vid självbehandling med ett flertal olika greppmöjligheter och det vinklade framstycket har tagits fram för att underlätta behandling av olika delar av kroppen. Materialen har valts med omsorg för att skapa en högkvalitativ produkt.

1. Laseraperatur/Laserdioder
Laserdioderna är placerade i en båge för att förbättra kontakten mellan laseraperturen och kroppen och ge optimal inträngningsförmåga av laserljus ner i vävnaden.

2. Pulverlackerad aluminium
Det pulverlackerade aluminiumframstycket och de antireflektivbehandlade linserna säkerställer långvarigt bruk och rengöring utan att försämras.

3. Feedback/Ljusindikation
En semitransparent ring lyser med blått ljus för att tydligt visa när laserljuset är aktiverat. Feedback avges också i form av ljud som indikerar när tillräckligt mycket laserenergi givits och det är dags att byta till en ny behandlingspunkt.

4. Konkavt grepp
Det konkava spåret längs med laserhöljets kropp gör den bekväm att hålla och underlättar att greppa den på olika sätt.

5. Skruv för batteribyte
MIDCARE drivs av 6 st utbytbara AAA-batterier med en batteritid på tre behandlingstimmar.

6. På-/avstängningsknapp
Tydlig knapp för på- och avstängning på laserns bakstycke.


Vilka effekter ger laserbehandling?

 • Stimulerar cellfunktioner (immunförsvar)
 • Minskar smärta
 • Reducerar inflammation
 • Reducerar svullnader och ödem
 • Främjar läkning

Vad kan behandlas?
Olika skador i rörelseapparaten. Smärta och inflammation i leder, muskler och senor. Svullnader och inflammationer vid t ex artroser, reumatiska problem och ödem. Svårläkta sår och andra hudproblem. Tillstånden kan vara akuta eller långvariga.

Hur går behandlingen till?
Den del av kroppen där problemet uppstår, uppstått eller som är skadat belyses med laser. Oftast sätts en laserprob i kontakt med huden. Osynlig infraröd strålning1 eller rött ljus används vid behandling av djupt liggande besvär såsom leder och muskulatur. Dessa lasrar används även vid sårbehandling. Grönt eller blått ljus används på sår och hudbesvär.

Hur känns behandlingen?
Behandlingen är normalt smärtfri. De flesta upplever behandlingen som behaglig och avslappnande. Positiva effekter finns uppmätta på smärtlindring, rörlighet och livskvalitet i många studier. Inga biverkningar har rapporterats.

Olika reaktioner efter behandling
Behandlingsreaktioner kan betraktas som positiva eftersom de är ett tecken på att behandlingen har givit effekt. Reaktionerna uppkommer oftast inom 24 timmar och följande kan hända:

 • Kortvarig värkreaktion
 • Tillfällig eller bestående smärtlindring
 • Tillfällig trötthet och ibland förbättrad sömn.

Hur många behandlingar kan behövas?
En vanlig behandlingsserie brukar vara 1 till 10 laserbehandlingar. Täta behandlingar brukar ge snabbare resultat men 1 till 3 behandlingar per vecka rekommenderas också. Akuta problem brukar ge snabbare resultat än laserbehandling vid långvariga problem. Laserbehandling tillsammans med rehabträning brukar förbättra och underlätta träningen samtidigt som läkningen kan påskyndas.

Ytterligare information inför laserbehandling
Det går att laserbehandla vid smärtlindrande medicinering, men utvärdering och smärtskattning blir svårare att utföra när patienten redan är smärtlindrad med läkemedel. En positiv effekt av laserbehandling kan vara att behovet av smärtstillande medel minskar. Det finns inga risker med laserbehandling även om patienten har implantat, t ex pacemaker, proteser, silikon m fl, men mörka hårstrån och tatueringar kan bli varma vilket kan vara obehagligt. Behandling kan då utföras i rörelse eller nära tatueringen eller på avstånd eftersom en lins sprider ut ljuset. För att enklare utvärdera laserbehandling kan tester före och efter laserbehandling göras. Exempel på tester är smärtskattning, rörelseomfång, palpationstest, belastningstester, dagliglivsfrågor, mm. Starka ljuskällor kan ibland innebära en viss risk om ett öga bestrålas länge. Man ska därför aldrig titta rakt in i starka ljuskällor.

Ange din E-postadress eller telefonnummer så kontaktar vi dig
Ni kan ringa, faxa eller maila er order och vi kan givetvis fakturera på 30 dagar netto om ni önskar det!
access_time Beställ innan kl 11.00
så skickar vi din leverans samma dag!
phone Ring till oss! 0176-20 89 20
Öppettider 8-17 vardagar
shopping_cart